Reizen

Heerlijke lokale gerechten in Manado  

De thuisbasis van een scala aan culinaire hoogstandjes die na verloop van tijd sterk zijn beïnvloed door een combinatie van lokale, Nederlandse en Chinese beschaving, Noord Sulawesi staat bekend om zijn warme gerechten en heerlijke traditionele snacks.

We hebben de top vijf plaatsen om te bezoeken in Manado gevonden voor diegenen die proberen de lokale keuken te proeven.

Tinutuan

JL Wakeke

Openingstijden: 6 a.m.-3 p.m.

Tinutuan is rijst pap gecombineerd met pompoenpitten, zoete maniok, maïs en groenten zoals Morning Glory, werf lange bonen en Daun Gedi (rode bladeren); de laatste alleen beschikbaar in Manado.

Wonderful Indonesia

Je komt veel huizen tegen die zijn omgebouwd tot restaurants die dit speciale gerecht verkopen, gecombineerd jl Wakeke, maar we raden je aan om het eerste huis aan de linkerkant van deze straat te bezoeken. Deze site levert ook andere specialiteiten zoals de cakalang (mackarel Noodles), perked Jagung (Corn fritters) en perked Nike (fried’nike ‘ Fish cakes).

 

Nasi kuning Saroja

JL Diponegoro

Openingstijden: 5 a.m.-9 uur

Traditioneel is dit gerecht verpakt in woka bladeren, gegroeid in het koele bergachtige klimaat van lokale suiker Palm plantages. De bladeren voegen geur toe aan de rijst.

 

Kanaka/Lililoyor markt

JL Sudirman IV

Opening hoursMorning

Eentraditionele snack haven!

Bezoekers kunnen verwachten allerlei authentieke Noord-Sulawesi delicatessen te vinden op deze specifieke markt, van apang Coe (een zachte rijst bessen zoet) en Nasi-gegevens (glutineuze rijst gekookt in jonge bamboe) tot dodol kenari.

Een oude favoriet in Pasar Kanaka is Evie cake en bakkerij waarin u de grootste selectie van snacks, van brood en gebak tot koekjes te vinden.

 

EsTjie Mie

JL Sudirman No. 104

Openingstijden: 9 a.m.-6 p.m.

Es Kacang Merah (rode bonen, geschoren ijs en gezoete gecondenseerde melk) is een populair dessert in de regio, maar de beste wordt geleverd door es Tjie Mie, een plaats die geopend werd in 1957.

Een perfecte plek om verfrissing te zoeken gedurende de middaghitte, es Tjie Mie levert ook es Kacang Durian (nierbonen met rijst, gezoete gecondenseerde melk en Durian), of Kacang avokad (nierbonen met rijst, gezoete gecondenseerde melk en avocado) en es vermijden Durian (nierbonen samen met rijst, gezoete gecondenseerde melk, avocado en Durian). Als je zin hebt in iets meer in vergelijking met es, zullen de favorieten van Manado zoals tinutuan, Mie cakalang en Fried Banana ook direct beschikbaar zijn voor lunch of diner.

 

Zeevruchten

JL Raya Kalasey

Openingstijden: namiddag

JL Raya Kalasey is gunstig gelegen naast de zee en is de thuisbasis van vele verschillende bruisende visrestaurants.

Hier, de nieuwe zeevruchten prijzen zijn gebaseerd op gewicht. Als u geen zin heeft in zeevruchten, zijn er ook veel alternatieve gerechten beschikbaar, waaronder de beroemde woku belanga (pittige stoofpot).